image

Davey Koch

Throwback 2000-2012

Vanaf het jaar 2000 tot en met 2012 heb ik op internationaal niveau gekart. Na al deze jaren bijna elke dag aanwezig te zijn op de kartbaan van hier tot in Amerika, moest er helaas een punt achter worden gezet. In de racerij gaat het er niet om hoeveel talent je bezit alleen maar hoe dik je portomonee is, het frusterende was nog dat ik er alles aan deed om maar de snelste en de beste te zijn. Op trainingsdagen was ik altijd de snelste. Om maar een voorbeeld te noemen; de laatste training vòòr de officiële wedstrijd reed ik altijd dezelfde rondetijd, mijn tegenspelers hadden ineens 0.3sec gevonden (ze waren dus ineens sneller), wat erg op mijn hart drukte.

Diep van binnen wist ik gewoon dat hun speciale motoren in hun bezit hadden wat ik jammer genoeg niet kon bekostigen. Ik heb zelf ook wel eens met een fabrieksmotor gereden, dat was een wereld van verschil. Toen ik een keer in de bus stond van Parilla & Vortex, kreeg ik een motor van de onderste la toegewezen. De tegenspelers een van te motoren uit de 'bovenste la'. Dit zei mij al genoeg.

Gelukkig ging dit eens een keer fout en kreeg ik per ongeluk een goed motortje, er ging een wereld voor mij open. Ik was gewoon de snelste het hele weekend, helaas won ik deze niet door een lekke band en werd ik 4de op de World Series Karting (Frankrijk Salbris). anders zat de 1ste prijs echt in m'n pocket, daar was ik van overtuigd!!! Wat een frustratie kwam eruit, alles zat tegen en werd verdrietig en boos. Mijn ouders kwamen naar me toe en werden ook verdrietig, ze voelde zich machteloos en zeiden; jongen toch, het maakt allemaal niet uit je hebt je best gedaan, winnen kan je niet altijd. Je uiterste best doen wel en dat heb je zeker gedaan!

image

"Riskeer het uiterste om te winnen, riskeer jezelf om een winnaar te zijn."

Voeding

Onze verbranding werkt zoals die van een stoomtrein, met teveel kolen op het vuur dan dooft het vlammetje maar ook met te weinig, vind de juiste weg en ga als een trein!

Training

Sommige kunnen meer aan dan anderen, iedereen kan zich verbeteren en het uiterste uit zichzelf halen, maar soms is er een duwtje in de goede richting nodig!

De aanhouder wint altijd

Dankzij deze 10 jaar lange ervaring, heb ik zo veel levenslessen gehad. Ik heb er alles voor over gehad, ik zat op de wereldschool (Onderwijs op een PC), werkte elke dag aan mijn conditie doormiddel van hardlopen, mountainbiken en zwemmen van de vroege morgen tot in de late avonden. Mijn voeding moest ik mij strikt aan houden, het tegenovergestelde van nu (qua hoeveelheid) ik mocht een gewicht hebben van maximaal 70kg. De reden? Anders zou ik te zwaar zijn en dat zou mij alleen maar tegenwerken. Alles voor de beker!

Uiteindelijk door alle omstandigheden brak het mij en mijn familie op om maar door te strijden, waar ik duidelijk géén eerlijke kans kreeg om te winnen. Dus, moest ik een punt zetten achter deze droom. Daar sta je dan, even helemaal geen doel voor de toekomst, heel snel ben ik intensief begonnen met mijn Fitness en Bodybuilding levensstijl, voor bodybuilding heb je geen speciale motoren die je kan huren. Bodybuilding is eigenlijk net zo hard werken of zelfs wel een tikkeltje harder. Nèt die ene gram meer of minder 'zout' maakt het verschil dat je vochtig bent of niet, en dat is nou net de juiste uitdaging die ik nodig heb. Ik heb mezelf helemaal gevonden in deze sport en ik ga door totdat ik de volgende bekers weer weet te bemachtigen!

Het woordje opgeven komt niet voor in mijn vocabulaire, de aanhouder wint altijd.

image

Ben je geïnspireerd?

Let's Talk